PUUFs bæredygtighedsmanifesto

aug 10, 2020

PUUF arbejder frem til en bæredygtig fremtid ved at være den mest innovative event-designpartner i Danmark. Vi upcycler materialer til et cirkulært system af produkter, der er holdbare, genanvendelige og producerede lokalt.

Som leverandør til eventbranchen bærer PUUF et stort ansvar over for vores generation og miljøet. Hver dag går vi imod status quo og distancerer os fra det klassiske lineære system, der fokuserer på billig produktion og engangsmaterialer. I stedet arbejder vi med et system, hvor vi designer affald væk og holder materialer i brug.

Det kaldes cirkulær økonomi – en ny måde at designe og genanvende på inden for planetariske grænser.

PUUFs cirkulære model. Materialer bliver upcyclede til produkter, der bruges flere gange. Ødelagte elementer bliver repareret og sat tilbage på lageret. Elementer, der ikke længere kan repareres, bliver skilt ad og sat tilbage i det cirkulære system.
Bæredygtighed er vores kerneværdi, og vi omfavner den gennem bevidste designbeslutninger og valg af materialer.
PUUF-materialer er:

  • Upcyclede
  • Holdbare
  • Producerede lokalt
  •  Genanvendelige
PUUF-design er:

  • Modulær
  • Tidløs
  • Nem at demontere
  • Med planlagt efterliv

Verdensmålene 8, 12 og 13

 

I vores arbejde fokuserer vi på at reducere, genbruge, genoverveje og eksperimentere. Når vi designer, skaber, køber, er vores mål altid at gå efter den mest miljøansvarlige løsning.

PUUFs forsøg, materialer og designs lever op til verdensmålene 8, 12 og 13. Hver dag når vi arbejder, har vi de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling altid i baghovedet, fordi selv de mindste lokale valg man tager, har globale konsekvenser.

 

8.4 Brug ressourcerne effektivt i forbrug og produktion
12.2 Brug og håndter naturressourcer bæredygtigt

12.5 Reducér affaldsmængden betydeligt

13.3 Opbyg viden og kapacitet til at imødegå klimaforandringer

Tænk globalt, handl lokalt

 

Det er ikke kun de udledte kg CO2, der tæller, zero-waste filosofi handler også om at motivere og udfordre:

Vi er i vækstfasen, og vores øjeblikkelige indflydelse er lille i eventbranchens perspektiv. Men vi vinder trækkraft og har mere og mere deltagelse i markedet. Vi tror, at ved at skubbe PUUFs bæredygtige dagsorden, udfordrer vi vores konkurrenter og partnere til at tage mere ansvarlige beslutninger. Det er den forskel vi gør. 

– Mateo Stawczyk, CEO i PUUF.