Upcycling case study – Tasja P. Ceramics

maj 20, 2020

Tasja P. er Nørrebro-baseret keramiker. Hun skaber minimalistiske og smukke vaser, tallerkner, krus og andre keramikskatte. Af og til bestiller hun 1000 kg ler. Det ankommer på en palle… Kan du gætte, hvad der sker med den?

Tasja mener, at bæredygtighed er vejen frem: hun fortæller os, hvornår ordren kommer, så vi kan hente pallen og bruge den til noget fantastisk.

Det er præcist hvad upcycling handler om.

‘Upcycling, også kendt som kreativ genbrug, er processen af at omdanne biprodukter, affaldsmaterialer, ubrugelige eller uønskede produkter til nye materialer eller produkter af bedre kvalitet og miljøværdi.’ – Wikipedia

Vi ankommer lidt tidligere og hjælper Tasja med at bære leret ind i hendes studio – hvilket stilfuldt sted det er! Kunstnerisk glaseret keramik fylder rummet fra gulv til loft. Det er et sted for arbejde, design, kreativitet og en udstilling af imponerende portefølje af keramik på samme tid.

 

 

Når vi er færdig med at losse råmaterialet af, er pallen vores. Den fornemmer ikke, hvad der kommer til at ske – men vi kan lide at tænke på vores værksted som en skønhedssalon for paller. Pallen kommer til at gennemgå flere processer, der får den til at se ‘yngre’ ud og leve op til vores sikkerhedsstandarder.

Hvad er de mystiske processer? De er faktisk ikke noget mysterium:

Du kan læse om vores upcycling-metoder her. Det er en artikel, hvor vi skriver om omdannelsen af diverse genbrugte materialer til vores lejemøbler. OG du kan læse om, hvad Tasjas palle endte som.